Čestným členem sdružení Borelioza CZ se stal Tomio Okamura

23. 8. 2011 - 17:31

V úterý 16. 8. 2011 se setkali zástupci občanského sdružení s Tomio Okamurou, který je kromě svých dobročinných i podnikatelských aktivit známý také tím, že prodělal lymskou boreliózu. Požádali jsme ho proto o schůzku s nadějí, že bude mít zájem pomoci pacientům s touto těžkou nemocí.

Tomio Okamura nás přijal přátelsky a projevil zájem o další spolupráci. Sám prodělal lymskou boreliózu společně s klíšťovou encefalitidou. V devadesátých letech pacientům podávali infuze antibiotik po 6 týdnů, protože zjistili, že po tehdy standardních 3 týdnech infuzí se pacientům nemoc často vrací. Léčil jej tým lékařů z infekčního oddělení nemocnice na Bulovce, kde je nyní primářkou MUDr. Roháčová. Po této léčbě se T. O. z nemoci zotavil, ale od té doby pozoruje úbytek energie. Rád nám poskytne krátký rozhovor o průběhu své nemoci pro povzbuzení pacientů.

Shodli jsme se na tom, že je třeba získat ke spolupráci více lékařů, abychom problematiku posunuli dál. Měli bychom se zamyslet nad tím, co můžeme vstřícným lékařům jako sdružení pacientů nabídnout. Pokud se nám podaří uspořádat seminář nebo setkání v Praze, ujme se dle svých časových možností jeho zahájení.

Tomio Okamura je čestným členem občanského sdružení Borelioza CZ.

OS Borelioza CZ může ve všech oblastech své činnosti citovat T. Okamuru: "Prodělal jsem boreliózu a vím, co tato nemoc dokáže. Proto podporuji občanské sdružení Borelioza CZ v jeho snaze informovat pacienty i lékaře o závažnosti lymské boreliózy. Je třeba hledat cestu ke spojení všech sil k boji s touto zákeřnou nemocí. Věřím, že společně dokážeme pomoci nemocným v jejich nelehké cestě i varovat zdravé, jak nemoci předejít."