Ze života OS

Zde uveřejňujeme aktuality z dění v občanském sdružení.

V rámci celosvětových protestních akcí za lepší informovanost o lymské borelióze zorganizovalo občanské sdružení Borelioza CZ v pátek 10. 5. 2013 demonstraci před budovou Ministerstva zdravotnictví ČR s předáním dopisu a petice ministru zdravotnictví ČR. Více informací včetně videozáznamu najdete na stránce Projekty a akce

V sobotu 19. 5. 2012 proběhl v pelhřimovském hotelu Slávie jednodenní odborný seminář o LB, který zorganizovalo občanské sdružení Borelioza CZ ve spolupráci s ČLK. Podrobnější informace a videoupoutávku najdete v Aktualitách

26. 9. 2011 jednali zástupci OS s prezidentem České lékařské komory MUDr. Milanem Kubkem o možnostech zlepšení komunikace s odbornou veřejností a podpoře pro připravovaný seminář o LB. Zápis z jednání si můžete stáhnout ve formátu .doc: Zápis z jednání s prezidentem ČLK 26.9.2011

16. 8. 2011 se čestným členem sdružení Borelioza CZ stal pan Tomio Okamura.

4. 5. 2011 byl e-mailem zaslán preventivní leták provozovatelům dětských letních táborů s prosbou o jeho šíření mezi rodiče malých táborníků, tak, aby své děti mohli v klidu vyslat do přírody vybavené repelenty a správnými informacemi. Text letáku publikovaný na tábornických webech v sekci rad pro rodiče, ke stažení ve formátu .doc: Lymská borelióza - braňte se včas!_textová verze

2. 5. 2011 byly rozeslány letáky pro prevenci před LB v počtu 3 500 ks členům a sympatizantům OS, kteří je budou šířit mezi veřejnost. Leták ve formátu .pdf najdete zde: Lymská borelióza - braňte se včas!

28. 4. 2011 byly rozeslány dopisy ředitelům psychiatrických ústavů se žádostí o informace, zda evidují počty hospitalizovaných boreliotiků. Dopis si můžete stáhnout zde: Žádost o informace z psychiatrických ústavů

10. 3. 2011 byla rozeslána výzva přednostům a primářům infekčních oddělení před hlasováním o nových Doporučených postupech pro diagnostiku a léčbu lymské boreliózy. V kopii pak Ministerstvu zdravotnictví a dalším zainteresovaným subjektům. Celý text výzvy: Dopis primářům a přednostům infekčních oddělení

9. 3. 2011 byly rozeslány dopisy ředitelům zdravotních pojišťoven se žádostí o spolupráci při tisku a distribuci letáků pro prevenci před lymskou boreliózou. Byla navázána spolupráce se čtyřmi zdravotními pojištovnami, které přislíbily letáky v celkovém počtu 16 000 ks distribuovat na svých pobočkách. Znění dopisu najdete zde: Žádost o podporu distribuce preventivních letáků zdravotními pojišťovnami

20. 1. 2011 se zástupci OS zúčastnili jednání na Ministerstvu zdravotnictví ČR, zápis z jednání najdete zde: Zápis z jednání na Ministerstvu zdravotnictví ČR dne 20. 1. 2011. Prezentaci, kterou přednesl místopředseda OS na jednání si můžete ve formátu .ppt stáhnout: Lymská borelióza: zdravotně - sociálně - ekonomický problém

20. 5. 2010 proběhlo jednání zástupců OS s ředitelkou odboru zdravotních služeb Ministerstva zdravotnictví ČR MUDr. Stanislavou Pánovou, zápis z jednání najdete zde: Zápis z jednání na Ministerstvu zdravotnictví ČR dne 20. 5. 2010

Občanské sdružení Borelioza CZ bylo založeno uživateli internetového serveru borelioza.cz dne 31. 10. 2009 na ustavující valné hromadě v Brně. Bylo zaregistrováno u Ministerstva vnitra ČR ke dni 30. 11. 2009. Stanovy sdružení najdete zde: Stanovy Borelioza CZ o.s.